NAJINA ZGODBA

Pozdravljeni! Za znamko Hakuna Matata Kids se skriva kar nekaj imen, toda glavni faci, ki ju boste videvali na raznih socialnih omrežjih, internetu in vsem povezanem z znamko, sva midva - Katja Fortun in Žiga Lunder. Verjetno ste že takoj ugotovili, da sva par, mlad par. Sicer ne veva točno, do katere starosti se šteje dandanašnja definicija mladosti, ampak midva se bova še dolgo uvrščala med mlade, sveže in rahlo nore :) Skratka, z zdužitvijo svojih talentov, znanj, idej in zagnanosti sva ustanovila konceptno trgovinico za otroke pa tudi za starše.

Oba sva strastna glede trendov, dizajna in lepih stvari na splošno. Rada imava dizajnerje in blagovne znamke, ki sporočajo različne zgodbe, znamke, ki so predane proizvodnji, ki spoštujejo ljudi in naše okolje. Rada sodelujeva s podjetji, ki znajo tvegati in dajo priložnost tudi novim talentom kot sva midva.

 

Prav tako sva ljubitelja ilustracij, fotografije, grafike, glasbe in umetnosti v vseh oblikah. Rada imava obrtne mojstre, ki s svojimi rokami naredijo, preoblikujejo in ustvarijo unikatne in personalizirane kose. Pri svojih izbirah sva selektivna, vendar nisva elitna in ozkogleda.

Navdušujeva se nad raziskovanjem, da lahko dajeva občutke začudenja, osuplosti in presenečenja. Rada imava svoje stranke, ker nama sledijo in zaupajo.

 

Obožujeva svoje delo in ga poskušava opravljati po najinih najboljših močeh. Rada verjameva, da vsak dan prinaša nekaj novega, še posebej za učenje in izboljšave. Na tak način vam lahko vedno ponudiva tudi nekaj svežega in nekaj več.

 

Če se vse to sliši kot košček tebe, ne odlašaj s prijavo na novičke in se pridruži naši druščini...

V kolikor pa želiš o nama in nastanku Hakuna Matata Kids izvedeti še več, preberi blog DO NAZGA :), kjer razkrivava kar nekaj sočnih ... https://www.hakunamatata-kids.com/blog/do-nazga

Vesela sva, da s svojim pristopom in delom odpirava vrata sobic vaših otrok in drugih kotičkov v stanovanju. Ker pa imava na razpolago le štiri roke, so določene naloge postale preobsežne, da bi jih uspela realizirati sama. V najino majhno ekipo sva zato povabila še izredno simpatično in kreativno mlado punco po imenu Vida Flego. In kaj o sebi pravi Vida? 

Moja pot pa se je čisto po naključju srečala s Katjo in Žigo. Že pred našim začetkom, me je navdušil njun namen, da staršem in vašim najmlajšim zagotovita le tisto, kar je najboljše. Izjemno me je pritegnila njuna izbira ekoloških, okolju prijaznih, varnih in otrokom neškodljivih izdelkov. Podvig, da sta se lotila izdelkov lastne izdelave in ga večkrat uspešno izvedla, pa me je popolnoma osupnil. 


Sama sem v stiku z naravo že od malih nog, več let pa sem delovala tudi kot tabornica. Takrat sem v mnogih otroških očeh večkrat videla tisti žarek veselja in sreče. Čas, ki so ga otroci preživeli z nami v naravi, ob raziskovanju naravnih materialov in divjine same, je iz njih potegnil res najboljše, ustvarjalno in timsko naravnano. In prav zaradi tega, sem sama ena izmed tistih, ki se zavzema za čim bolj naravno in okolju prijazno.

Po izobrazbi sem pomočnica vzgojiteljice in zagledala sem priložnost, da s svojim znanjem, izkušnjami in skupnimi interesi pomagam Katji in Žigi širiti glas o tem, kako pomembno je, da otrokom ponudimo izdelke, ki so čimbolj naravni, varni, ekološki in na kakršen koli način najprimernejši za njihov najboljši razvoj na vseh področjih. Zelo mi je pomembno, da delujem v timu s podobnimi vrednotami in interesi, saj lahko le na takšen način zagotovimo izbiro NAJBOLJŠIH izdelkov, ki bodo vaše najmlajše spremljali skozi prva leta življenja.

In kaj počnem kadar ne ustvarjam pri Hakuna Matata Kids? 

Svoj prosti čas najraje preživim v naravi (ni več ravno presenečenje, ne?) ob druženju s svojimi najbližjimi in svoje pasje kosmatinke Bibe. Na toplem sončku rada preberem tudi kakšno dobro knjigo!Kadar sem v stiku z otroki pa z njimi še vedno zelo rada ustvarjam, zapojem kakšno pesmico in zaigram na inštrumente, ki sem se jih skozi leta naučila (klavir, flavta, orfo inštrumenti).

Še nekaj besed, ki jih je o sebi napisala izjemno nadarjena ilustratorka Nina Kovačič, ki je s procesom poslovnega sodelovanja postala draga prijateljica...

 

Čeprav sem že tekom študija fizike začutila, da ta pot morda ni zame, sem vseeno vztrajala do konca, tudi po diplomi še nekaj let. Ves čas študija sem delala kot natakarica in večino časa preživela v iskanju tistega nečesa “pravega”, kar bi v življenju z veseljem počela. In kot se nam rado zgodi: rešitev sem imela ves čas pred nosom - ilustracijo, seveda! ..pa se zanjo še zmenila nisem, ker češ, saj od tega se pa ja ne da živeti. Tako so mi govorili. Ampak kljub temu, da nisem risala od otroštva pa vse do konca študija, dandanes dokazujem nasprotno in kot fizičarka ter samouka ilustratorka zagreto manevriram v ilustratorskem svetu. Morda so ravno zato moje ilustracije posebne; posebne zato, ker so moje, ker je moja pot drugačna. Navdihujejo me komični trenutki in živahnost vsakdana po eni strani ter mir in tišina po drugi. Večinoma delam digitalno, kakšen črno bel motiv pa rada zrišem tudi na roke. Ilustracije delam po naročilu, največ za agencije in založbe, nekaj za darila, stene otroških sob, veliko za otroške knjigice, včasih pa kakšno narišem samo zase, za dušo. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja ustvarjanje motivov za kartice in voščilnice, za katere želim, da so napredne, drugačne, z odmikom od tradicionalnih, prazničnih motivov.

SLOVARČEK

Hakuna Matata – fraza v svahilščini, ki pomeni ni problema, brez skrbi ali brezskrbnost. In prav to želiva z znamko Hakuna Matata Kids ponuditi svojim najmlajšim strankam in njihovim staršem – brezskrben vsakdan in nasmeh do ušes.

V naši trgovinici lahko opravite 100% varen nakup

Naročila oddana do 12. ure dostavimo že naslednji delovni dan.

Pokličite na

030 379 049 in

z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri ;)

Vsakemu nakupu dodamo ročno podpisano

darilce v zahvalo

Če si vaš malček premisli v roku 15 dni, vzamemo izdelek nazaj.

 © Hakuna Matata Kids