top of page

ČUDEŽNI MEDVEDEK JE REŠIL SPANEC KRALJEVE DRUŽINEKraljeva družina in tudi več deset-tisoč družin po vsem svetu občutno boljše spi zahvaljujoč temu šumečemu medvedku!

Vsi vemo, da dojenčki in malčki potrebujejo kvaliteten dnevni kot tudi nočni počitek. Kljub temu pa je včasih izredno težko pripraviti otroka do pravega spanja.whisbear, šumeči medvedek, spanje, dojenček, pogosto prebujanje ponoči, beli šum, zvok maternice

Na žalost lahko postanejo dojenčki, ki ne spijo dobro oziroma zdrsnejo v spanje samo za kratek čas, preutrujeni in nesrečni. Kar je še pomembnejše – možgani dojenčkov, ki čez dan ne dremajo dovolj in se ponoči pogosto prebujajo, nimajo dovolj časa, da bi naučeno utrdili, zato se lahko otrokom zmanjšata sposobnost koncentracije in absorbcija novih informacij. Utrujeni in preutrujeni otroci so bolj jokavi, izbirčni pri hranjenju, imajo težave pri umirjanju in so navadno precej vznemirjeni v zgodnjih večernih urah, kar se lahko zavleče tudi pozno v noč. Slab dnevni dremež je pogosto glavni razlog za večkratno nočno prebujanje in bujenje v zelo zgodnjih jutranjih urah. Se to dogaja tudi pri vas doma?


Za bralca tega članka smo pripravili posebno presenečenje – e-knjižico, ki vam bo razložila najpogostejše motnje spalnega procesa pri otrocih in vam dala številne rešitve kako še pomagati otroku do spanja.


Zakaj je pomembno, da dojenčki in otroci (do 3. leta) spijo približno 2 uri čez dan in dobršen del noči?

Naš razlog, da dolgemu rednemu spanju namenjamo tolikšno pozornost je v njegovem zdravilnem učinku! Dojenčki in malčki šele po 1 uri spanja padejo v fazo REM in v tem času se dogajajo mnoge koristi za otrokov razvoj:

- sprostijo se hormoni za rast,

- nivo energije se obnovi,

- stres oz. nivo kortizola se zmanjša,

- spomin se okrepi,

- imunski sistem se ojača,

- regulira se apetit,

- možganske povezave so aktivne in ustvarjajo se nove povezave,

- kratkoročni spomin je transformiran v dolgoročnega,

- nove veščine so precesirane in interpretirane,

- čustva so procesirana in regulirana.


Od 4. meseca dalje se vzorec dojenčkovega spanja spremeni in otrok se lahko popolnoma prebudi po vsakem spalnem ciklu, kar je na približno 35-45 minut čez dan in na 2 uri čez noč. Zaradi tega je otrok preutrujen in občutljiv, kar pa je izčrpajoče za oba - za vas in za vašega otročka.


Če želite, da bo otrok spal dlje čez dan in čez noč, je pomembno, da se otrok nauči sposobnosti samo-umirjenja, ki pripelje do zdrsa v spanec. To pomeni, da je vaš otrok sposoben samouspavanja, ko se ga položi v posteljo. Starši mnogokrat nenamenoma in v dobri veri, da svojega sončka ljubeče uspavajo, priučijo dojenčku nekakšno ˝berglo˝ oz. oporo brez katere kasneje malček ne more več zaspati (kot npr. zibanje, prepevanje, dojenje in podobno). Na tak način uspavanja se vaš otrok naveže in zanaša, da se lahko sploh umiri in to isto rutino pričakuje tudi, ko se zbuja med spalnimi cikli tako podnevi kot tudi ponoči. Če se želite izogniti neprespanim nočem, morate malčka ljubeče voditi in ga naučiti sposobnosti samouspavanja.


Kaj je pomagalo kraljevemu paru in več deset-tisoč družinam?

Beli šum je zelo učinkovita metoda za umiritev vašega otroka, saj spominja otroke na izkušnjo maternice. Dojenček ni navajen biti v tihem prostoru - navajeni so zvokov, ki so jih 9 mesecev obdajali iz vseh strani in to do 90 decibelov! Whisbear ima vgrajen konstanten ritmičen zvok, ki dojenčku sporoča varnost. Priporočljivo je, da je jakost šuma nastavljena dovolj glasno, še posebej, kadar otrok joka. Prižgan zvok v času spanja otroka pomirja in mu daje občutek varnosti. Seveda se lahko nivo glasnosti zniža v času noči. Šumeči medved Whisbear je izredno učinkovita metoda za umirajnje.


Je več kot samo pripomoček za lažje spanje!

Poleg tega je Whisbear tudi igrača, ki spodbuja razvoj senzorike in motorike. Igranje z njim je za otroka senzorična stimulacija. Šumeča ušesa in tačke, dolge noge, sešite iz pisanih in kontrastnih tkanin malčkom zagotavljajo številne nove izkušnje! Zaradi varnosti ima Whisbear v tačkah všite magnete, zato ga lahko enostavno pritrdite na ograjico zibke. S pomočjo šumečega medvedka postane pomirjanje vašega otroka bolj enostavno. Whisbear z belim šumom otroka spominja na zvok, ki mu je znan iz obdobja fetalnega življenja.


Inteligentna šumeča igrača Whisbear je prva, ki je pozorna na spanje otroka ves čas! Funkcija CRY omogoča, da se šum po 40 minutah nežno utiša in se preklopi v način pripravljenosti. Ko Whisbear prepozna jok otroka, se takoj prižge in odzove s pomirjujočim šumom, po 20 minutah delovanja pa znova preide v način prisluškovanja.


KUPI TAKOJ -> Whisbear medvedekMedvedek, drugačen od drugih

Medvedkovo podobo so navdihnile otroške risbe in Whisbear dobil je priznanje s strani Inštituta za industrijsko oblikovanje. Kot inovativna igrača pa bil tudi nagrajen „Parents Choice – inspired by Kind+Jugend Consumer Award”.


Za bralca tega članka smo pripravili posebno presenečenje! Ob nakupu šumečega medvedka Whisbear dobite tudi darilo – e-knjižico, ki vam bo razložila najpogostejše motnje spalnega procesa pri otrocih in vam dala številne rešitve kako še pomagati otroku do spanja.KUPI TAKOJ -> Whisbear medvedekPozor - zaloge so omejene!Obiščite trgovino Hakuna Matata Kids (www.hakunamatata-kids.com) in si zagotovite najboljše za vas in vašega malčka. Na spletni strani vam poleg inovativnega šumečega medvedka Whisbear ponujamo najrazličnejše izdelke in trendy otroška oblačila, s katerimi si boste nedvomno olajšali vsakodnevno vzgojo in skrb ter popestrili stajling otroka. Poiščite modno torbo PacaPod, ki ima pameten sistem organiziranja 3v1 ali pokukajte kaj vse ponuja najlepši stolček za hranjenje Fini.1,408 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page