• Hakuna Matata Kids

DO NAZGA :)

Updated: Mar 24, 2018


Zdravo!


Če ste že pokukali v najino zgodbo v spletni trgovinici ali na FB strani, potem naju že en malček poznate. 😊 V tem primeru že veste, da sva Katja in Žiga, mlad in do ušes zaljubljen par <3 Z zdužitvijo svojih talentov, znanj, idej in zagnanosti sva ustanovila konceptno trgovinico za otroke pa tudi za starše. Hakuna Matata Kids je torej mlada družinska firma. Da je podjetje zelo majhno, miniaturno, mi verjetno ni potrebno posebej razlagati :) Ideja o njenem nastanku nama je že dolgo povzročala šum v malih sivih celicah. Vedela sva, da lahko svoje potenciale združiva in ustvariva nekaj izjemnega.


Različna znanja iz zelo različnih strok, so se spoprijateljila in našla svoj kotiček pod milim nebom prav v konceptni trgovinici za otroke in starše. Socialna pedagogika, psihoterapija, fotografija, računalništvo, marketing in razvoj produktov. Vse to so stroke, na katerih sva mnogo let bildala najine izkušnje, jaz (Katja) na

pedagoško in umetniško obarvanih, Žiga na tistih povezanih s podjetništvom in računalniki. In če verjamete ali ne, brez vseh teh znanj, brez vsega tega prepletanja, ne bi mogla ustvariti

kvalitetne trgovine, saj brez vseh teh strok ne bi znala vam in vašim otrokom ponuditi le najboljše. Samo z znanjem kako poteka otrokov razvoj, sva lahko razvila in izbrala produkte, ki so varni za uporabo, ki spodbujajo razmišljanje, domišljijo, ustvarjalnost, igro in pomenijo brezskrbnost za vas in vaše male sončke. Poznavanje psiholoških ozadij naju spodbuja, da v svoji trgovinici ponujava več. Poleg kvalitetnih izdelkov, želiva z vami podeliti tudi kakšno koristno informacijo, včasih strokovni članek, morda samo šalo ali lepo misel za prijaznejši dan. Zato ker ustvarjava z ljubeznijo, bi rada širila vse drobne stvari, ki v sebi nosijo vrednoto ter lepo ali koristno vsebino. Najina dodana vrednost je prav v personaliziranem pristopu, odzivnosti ter skrbnosti do produktov in do strank.


HAKUNA JUNAKI

Tako je nekega lepega februarskega dne ideja postala dovolj zrela za realizacijo. In zakaj si upava trditi, da je bilo ravno tistega februarskega dne lepo? Navsezadnje, dobiti lep februarski dan je kot iskati šivanko v senu ali zadeti na lotu. Vendar midva, sva mesec ugnala po svoje. Z backpacki sva odpotovala na zimske počitnice na Maldive (btw cenejše kot Hrvaška) in težko bi naletela na kaj drugega kot na sonce in morje. To je seveda samo podžigalo najino domišljijo. Možganski motor je delal in mlel, kot da sva se pravkar prebudila iz stoletnega spanca in so vse trohice zamisli postale polja idej, ki so samo čakala, da jih požanjeva in uživava v njihovih bogatih pridelkih. Toda, kakor se vse to sliši mamljivo in prosperitetno, bo vsak poljedelec vedel, da velika njiva pomeni tudi ogromno dela, požrtvovalnosti in jasne vizije. Ko je seme posejano, zmaga še ni zagotovljena. Potrebno ga je zalivati, ga negovati, ga zaščititi pred škodljivci in ga ločevati od plevela. In če sva si z Žigo v kateri lastnosti podbobna, potem je to vztrajnost. To pa je za poslovno uspešnost na dolgi rok poglavitna lastnost.

In tako kot sem rekla, sva se lepega februarskega dne odločila, da se iz faze plazilcev pomakneva malček naprej. Prvi korakec se je začel z izbiro imena. Nisva potrebovala dolgo, da se nama je pesem Hakuna Matata od Levjega kralja v glavi odvila kar sama. Ker v svahilščini ta fraza pomeni ni problema, brez skrbi oziroma brezskrbnost, sva takoj vedela, da je to to, kar iščeva. Staršem in otrokom želiva s svojimi produkti ponuditi in zagotoviti brezskrbnost zato sploh ni bilo potrebnega razglabljanja ali metanja kovancev, čigava ideja bo obveljala. Dodala sva še besedico Kids, saj sva želela, da že ime znamke sporoča komu je trgovinica namanjena. No, pa tudi zato, ker se Hakuna Matata Kids numerološko ujema z najino dejavnostjo. Ja, ne morem si pomagat, moja značajska posebnost je tudi preverjanje, če vse zvezde, planeti, črke in številke stojijo na svojih mestih. Žiga se mi na ta račun večkrat nasmeje, ampak vseeno razume mojo potrebo po redu v univerzumu in zato podpira tudi kakšno tovrstno norost. Od imena dalje pa so se stvari odvijale kar same od sebe. Zgodila so se sodelovanja z raznimi slovenskimi ustvarjalci, saj sva od vsega začetka sanjala o lastni blagovni znamki, o produktih, ki so plod najine ideje in slovenske proizvodnje. Tako sedaj sodelujeva s slovenskimi mizarji, šiviljo in izjemno talentirano ilustratorko Nino Kovačič. Nina je za naju ustvarila podobo in nadvse sva navdušena nad junaki, ki so in bodo še naprej z vsakim dnem, znamki dajali trdnejši značaj in specifično, univerzalno prepoznavnost. Če še niste spoznali naših junakov, vam jih s ponosom naštejem kar takoj - levček, povodna konjčica, opica, žirafa, krokodilček in noj. Da je bila pot nastajanja teh šestih živali res naporna in dolga, je druga zgodba, ki jo bomo morda po korakih kdaj delili tudi z vami, ampak ob pogledu na vse ilustracije in dušo, ki jo je trgovinica z njimi dobila, se je ves trud izplačal, podoba pa je za naju neprecenljiva. Nama so Hakuna junaki neverjetno všeč, kaj pa vam?

Za najin, skoraj olimpijski, štart sva na mizo vrgla vse prihranke (pa še malo je zmanjkalo) in se slepo podala v neznano. Kaj bo prinesel jutri ne veva, je pa zato pot mnogo bolj zanimiva. 😊


KAM PO NAVDIH?

Navdihe za produkte dobivava iz toliko različnih virov, da jih težko vse izpostaviva. Najbolj odmevni so najini družinski člani, sploh tisti, ki imajo tako drobcena stopala, da jih za šalo skrijeva v najinih dlaneh. In če so z izdelki zadovoljni prav ti najbolj zahtevni in odkriti mali kritiki, potem veva, da sva na dobri poti. Verjetno veste o kom govoriva? O malih škratih, o malih sončkih, ki ukradejo srce s prvim pogledom, če dodajo še nasmeh pa njihova moč postane že nadnaravna.


Morda se sprašujete, kje v vsej tej zgodbi so najini otroci? Zakaj niso del znamke Hakuna Matata Kids in zakaj niso prvi uporabniki, poskusni zajčki najinih izdelkov? Odgovor se glasi: »Ker jih še ni!« Midva malega, navihanega in igrivega zaklada še nimava. In ne zato, ker nanj nisva pripravljena ali si ga ne bi želela, ampak ker se je usoda navihano in paradoksno poigrala z nama. Že dolgo se trudiva povečati število članov v najinem domu in s pomočjo malega bitjeca pokazati moč najine ljubezni. Pa zaenkrat na žalost še nič. Iz meseca v mesec nič drugega kot razočaranje in solze. Razlog zakaj nama je ta blagoslov odvzet ostaja neznan. Tudi zdravniki molčijo, saj je skrivnost narave včasih tudi za njih prevelik zalogaj. Nekoč nama je ena zelo prijetna gospa glasno zaupala svoje misli in rekla, da otrok na svet ne pride kar tako. Z ognjem v očeh, nama je razložila, da verjetno vesolje v svojem izboru še nima tiste dušice, tiste prave zvezdice, ki je namenjena, da posveti v najino življenje. In tudi sama sedaj rada verjameva tako. Nebo nama bo poslalo najin zakladek, ko bo čas za to, ko bo tista dušica, ki bo rojena svetu, pripravljena na izkušnje, ki jih bova midva ponudila kot starša, vključno z vso najino ljubeznijo, kot tudi z vsemi najinimi napakami. In komaj čakava, da se to zgodi. Komaj čakava, da bova lahko tudi midva brezskrbno izbirala stvari v najini spletni trgovinici, saj zaupava izdelkom, ki so izbrani po najinih strogih kriterijih. Dokler nama na vrata ne potrka čudež pa bova še naprej vso svojo ljubezen in energijo vlagala v

ustvarjanje najinega poslovnega cilja in v vzgojo najinega psička Arta na raketni pogon.Še veliko bi lahko napisala o najini in naši zgodbi, ampak naj bo to za sedaj dovolj. Lahko pa naju kaj vprašate, kaj komentirate ali naju samo pozdravite. Vesela bova vsakega vašega odziva in tudi midva se bova potrudila v čim krajšem možnem času odgovoriti, komentirati ali pomahati v pozdrav.


Vse dobro in ljubezni polno!

750 views

V naši trgovinici lahko opravite 100% varen nakup

Naročila oddana do 12. ure dostavimo že naslednji delovni dan.

Pokličite na

030 379 049 in

z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri ;)

Vsakemu nakupu dodamo ročno podpisano

darilce v zahvalo

Če si vaš malček premisli v roku 15 dni, vzamemo izdelek nazaj.

 © Hakuna Matata Kids