top of page

[IDEJA ZA DRUŽINSKI IZLET] Turistična kmetija Pod kostanji

Najlepše preživet prosti čas je čas, ki ga preživimo z družino. Predstavljamo vam idejo za družinski izlet, kjer boste uživali vsi - starši in otroci skupaj.


Turistična kmetija Pod kostanji se nahaja v Motniški dolini med Trojanam in Vranskim (občina Kamnik). Kmetijo predstavlja družina, ki se je iz mesta preselila v naravo z željo po miru, naravi in pridelavi lastnih pridelkov ter izjemnim veseljem do živali.O kmetiji

Turistična kmetija Pod kostanji je plod družine, ki je polovico življenja preživela v mestu. Pravijo, da so vedno imeli skrito željo, da bi živeli v naravi, v miru in med živalmi. Ko so prišli na ogled tedanje kmetije so se zaljubili in se odločili za nakup. Danes pravijo, da ne morejo verjeti, da so toliko časa živeli v mestu. Mojca in Maja imata izjemno ljubezen do konj, zato sta bili prve na kmetiji kobilici Medi in Gaya. Marjan in Enej pa uživata pri rokovanju s kmetijsko mehanizacijo. Vsak je našel svoj košček sreče in vse skupaj povezujejo v Turistični kmetiji Pod kostanji.


Na kmetiji nudijo družinska doživetja, otroci lahko praznujejo rojstni dan, ob sobotah otroci uživajo na sobotnih varstvih,... Poleg tega pa izdelujejo domač sok, likerje, zelenjavni čips, prodajajo zelenjavo, pridelke,...


V nadaljevanju pa vam predstavim, kaj smo počeli mi in kako smo se imeli :)


Kaj smo počeli na kmetiji?

Cela naša družina se je podala na pravo pustolovščino. Takoj ob prihodu nas pričaka psička Pika in muc Mac, ki že čakata, da ju najprej malo pocrkljamo.

Skupaj z lastniki kmetije si nato ogledamo hlev in živali. Vse živali so tako zelo prijazne, da jih lahko božamo, crkljamo,... V hlevu so nas pričakali zajčki (ravno so imeli novo lego, zato smo imeli priliko spoznati male zajčje mladičke). Skupaj nahranimo zajčke in gremo na lov za konjički.

Konjički so se pasli kar zunaj - imajo tri kobilice: Medeo, Gayo in Miško. Tako simpatične, da se kar zaljubiš. Lastniki nam pokažejo, kako se konje hrani, jim tudi mi dodamo malo sena, nato pa še priboljšek. Pokažejo nam tudi par trikov, ki jih konjički znajo. Poleg tega se po kmetiji prosto sprehajajo kokoši najrazličnejših pasem. Imajo tudi mini afriške kozice, ki so velike tako kot srednje velik kuža. Zelo prijazne in komaj čakajo, da jim vržemo malo kuruze. :)

Vse živali so navajene otrok, tako majhnih kot velikih in so do njih zelo pozorne.

Potem pa smo se odpravili na sprehod s konjički. Naučili smo se, kako se konja vodi na povodcu in odšli po gozdni poti na sprehod. Vsi pogumni otroci lahko med sprehodom zajahajo Medi ali Gayo in to naredi sprehod še bolj zabaven.

Ko se vrnemo pa je čas za kratko vožnjo s traktorjem :)


Na koncu smo se še okrepčali z domačimi izdelki in naš izlet se je počasi zaključil.

Ekipa Hakuna Matata


P.S. Za dogodivščine na kmetiji si je potrebno prej rezervirati termin (preko spletne strani ali info@podkostanji.si)


103 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page