top of page

NASVIDENJE PLASTIKA, POZDRAVLJENA NARAVA!

Updated: Apr 22, 2019


Se še spomnite tistih lepih trenutkov iz vašega otroštva, ko ste se igrali z lesenimi vlaki ali pa sestavljali stolpe iz malih in velikih lesenih kock? Čudoviti spomini, kajne?


Lesene igrače so nas in ostale otroke naše generacije spremljale skozi vsa prekrasna leta našega otroštva. Kako pa je z igračami danes? Kakšne so nam sploh na voljo?


Skozi leta se je industrija igrač množično povečala in s tem tudi njena proizvodnja igrač narejenih iz plastike. Plastične igrače so danes na voljo v vseh možnih oblikah, barvnih kombinacijah, na baterije ali pa na polnjenje z elektriko. Pa še noro poceni so! Torej, zakaj bi pri takšni raznovrstni in ugodni ponudbi sploh še posegali po lesenih igračah?


Lesene igrače so odlična izbira za starše, ki iščejo okolju prijazne igrače, s katerimi bi razveselili svoje otroke.

1. LES JE KVALITETNEJŠI in TRPEŽNEJŠI OD PLASTIKE!

Les je naraven in obnovljiv material, prijazen zdravju in okolju. Igrače iz lesa so bolj kompaktne in se ne uničijo zlahka, kar podaljša tudi njihovo življenjsko dobo. Prav tako ste lahko prepričani, da tovrstne igrače vsebujejo precej manj nevarnih delov, ki bi lahko škodili vašemu malčku. Kvaliteten les pa bo vsekakor omogočil, da se bo za vašim malčkom z istimi igračami lahko igral tudi njegov mlajši bratec ali sestrica!

2. KEMIKALIJE? NE, HVALA.

Mali otroci so še posebej občutljivi na izpostavljenost kemikalij, predvsem zaradi razvoja njihovih organov. Ponavadi igračke dajejo v usta, jih poizkušajo in žvečijo. Plastične igrače navadno vsebujejo škodljive kemikalije za otrokov razvoj, le-te pa lahko zavirajo normalno ureditev hormonov, kar privede do zdravstvenih težav, povezanih z zgodnjo puberteto, debelostjo in povečano tveganje za raka. Ko govorimo o nevarnih kemikalijah se pogosto pojavi vprašanje: »Ali so premazni laki in barve, ki jih uporabljajo na lesenih igračah prav tako škodljive?« – Ne, če laki in barve temeljijo na vodni osnovi in ne vsebujejo topil. Ko se naslednjič odločite za nakup igrače, izberite takšno, ki bo narejena iz naravnih materialov in ne bo vsebovala kemičnih snovi. Takšna igračka zagotovo ne bo imela negativnih učinkov na zdravje našega malega sončka. Vsi si želimo, da bi bili naši otroci zdravi in srečni!


3. ZAGOTAVLJAJO ODLIČEN VPLIV NA OTROKOV RAZVOJ!

Lesene igrače imajo super moč, saj zbudijo otrokovo domišljijo. Energijo jim vdahnejo otroci sami in ne baterije ali elektronika. Njihova oblika spodbuja in hkrati osvobaja, prav tako pa ne omejuje otroške domišljije in njihovega dojemanja. Vsaka lesena igrača aktivira individualen karakter otroka in spodbuja medsebojno interakcijo ter igranje vlog. Spodbuja tudi domišljijsko igro ter razmišljanje ob reševanju problemov, razvija motorične spretnosti in koordinacijo oko – roka, nudi množico različnih aspektov spoznavanja in učenja skozi igro, stimulira čutila in okrepi sposobnost za opazovanje podrobnosti.4. ZABAVNE? VSEKAKOR!

Ohranjanje otroške pozornosti 24 ur na dan je misija nemogoče, verjamemo, da to dobro veste tudi sami. Zato so lesene igrače oblikovane tako, da otrokovo pozornost pritegnejo s svojimi privlačnimi barvami in dizajnom. Ravno zato jih otroci znova in znova z veseljem uporabljajo. Lesene igrače so definitivno prijazne tudi vašim ušesom, ob enem pa vas bosta med otrokovo igro zabavala predvsem odmeven otroški smeh in veselje.


5. KAM PO LESENE IGRAČE?

V naši čudoviti spletni trgovinici vam nudimo čudovit izbor lesenih in kartonatstih (npr. sestavljanke) igrač proizvajalcev Little Dutch, Londji in Hakuna Matata Kids. Naši izdelki bodo definitivno zaposlili male ročice vašega malčka, ob igranju pa se boste poleg njega zabavali tudi vi.


Poišči lesene igrače v Hakuna Matata Kids trgovinici ♡: → bit.ly/igrajmo-se


Za Hakuna Matata Kids napisala: Vida Flego

328 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page