top of page

Poganjalci za lažji prehod na kolo

V zadnjih nekaj letih so poganjalci vse bolj priljubljeni zaradi številnih prednosti, ki jih nudijo otrokom in staršem. Otrokom dajo zagon in samozavest, na sprehodu krepijo mišice nog in motorično koordinacijo ob tem pa tudi neizmerno uživajo.


Vožnja s kolesom je pomembna za vsakega otroka, ker pripomore k razvoju različnih sposobnosti, npr. motorike, koordinacije, ravnotežja… Prav tako pa vpliva tudi na dobro počutje otroka, krepi srce in mišice spodnjega dela telesa. Poganjalci omogočajo lahek prehod na klasično otroško kolo (brez pomožnih koles) in so idealni za varen in enostaven začetek učenja vožnje s kolesom.


Poganjalci so idealen uvod otroka v mobilnost. Ker nimajo pomožnih koles in pedal, se otroci hitro naučijo loviti ravnotežje in upravljati s kolesom, česar ob uporabi klasičnih otroških koles s pomožnimi koleščki ne utrdijo tako hitro.Zakaj so poganjalci super za učenje vožnje s kolesom?

V prvi vrsti zato, ker ni strahu, da bi otrok lahko padel. Otroci sedijo malenkost nižje in to jim vliva pogum za vožnjo. Ves čas vožnje imajo noge v stiku s tlemi, saj s tem pridobivajo nadzor nad vožnjo in samozavest, ki jo bodo potrebovali tudi pri kasnejši vožnji na klasičnem kolesu.

Z uporabo poganjalca mora otrok uporabljati roke in dvigovati noge, zato otrok ob vožnji krepi moč in uri svoje motorične sposobnosti, koordinacijo in okretnost.

Pomožna kolesa, ki jih imajo otroška kolesa, upočasnijo učenje, saj pri otrocih ob nagibu vzbudijo lažen občutek, da jim ni potrebno loviti ravnotežja.

Otroški poganjalci imajo tudi nastavljivo sedišče, tako da poganjalec praktično »raste z otrokom« in se mu prilagaja, dokler ni pripravljen na prehod na kolo.
Zakaj KinderKraft poganjalci?

KinderKraft je priznana blagovna znamka poganjalcev, kjer je glavno udobje in kvaliteta. KinderKraft poganjalci imajo udoben in mehak sedež, trdno strukturo iz brezovega lesa in priročno luknjo v okviru, da je prenašanje kar se da enostavno. Da pa je komplet popoln, ta vsebuje tudi košaro na krmilu, v kateri lahko otroci prevažajo najrazličnejše stvari.
Kdaj otroku ponuditi poganjalec?

Starost, kdaj otroku ponuditi poganjalec, je v veliki meri odvisna od vašega otroka in stopnje motoričnega razvoja. Nekateri otroci se vozijo z njimi že pri dveh letih, drugi pa kasneje. Pomembno je, da opazujete svojega otroka in upoštevate ne le njegovo mobilnost, ampak tudi višino in zanimanje otroka.


Tudi v naši ponudbi najdete kvaliteten in udoben poganjalec KinderKraft.

34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page