top of page

Z ljubeznijo do kože vašega malčka in njegovega zdravja.

Updated: Dec 3, 2018Ljudje smo z industrializacijo veliko pridobili, vendar smo marsikatere modrosti in znanja, ki jih ponuja narava z napredkom tudi izgubili. Stopili smo v svet neopisljive količine umetnih snovi in kar je najhuje, mnoge kemikalije celo uživamo na dnevni ravni in jih nanašamo na svoje telo z željo, da bi se čim bolje negovali. Vsak dan človek uporabi med 9 in 20 različnih kozmetičnih proizvodov (ženske jih uporabijo bistveno več od moških). Na ta način pride koža, ki je največji organ, v stik s približno 126 kemikalijami. Vsi ti konzervansi in sintetične spojine se kopičijo v telesu in medsebojno učinkujejo. Tovrstni izdelki posledično povzročajo alergije, preobčutljivostne reakcije, nekateri delujejo celo kot hormonski motilci.


Proti odgovor umetnemu in izkrivljenemu polu, ki je dandanes v porastu, je definitivno narava. Vedno več je ljudi, ki se vračajo nazaj k izvoru, saj se zavedajo kvalitete ter zdravilnih in dolgotrajnih učinkov, ki jih imajo na človeško telo naravni proizvodi. Žal pa so naši marketinški prijemi takšni, da za naravne izdelke opredeljujejo že tiste, ki vsebujejo le 5 % naravnih sestavin. Težava se pojavi pri izbiri kozmetičnih izdelkov, saj je težko ločiti resnično naravne od tistih, ki imajo to oznako bolj ali manj zabeleženo le na papirju. S čim se negovati, da bodo v vaše telo prihajala le hranila in zdravje? In še pomembnejše, s čim negovati otroke, da njihova občutljiva koža ne bo izpostavljena dražečim, alergenim in nevarnim snovem? Odgovor sledi v nadaljevanju ...


Kako lahko ločimo naravno kozmetiko od konvecionalne?

Glede na to, da zakonodaja o naravni kozmetiki dopušča navedbo »naravno« že za tisti izdelek, ki vsebuje le majhne odstotek naravnih sestavin, ta oznaka ni dovolj veredostojna in zaupanja vredna. V ta namen obstajajo certifikati, ki zakonsko določajo, kaj lahko vsebuje kozmetika z določenim certifikatom.


Kozmetika in zeliščni izdelki Hakuna Matata Kids

Bolj kot naravna kozmetika, se izdelki Hakuna Matata Kids opredeljujejo kot organska in bio kozmetika. Vsi kozmetični izdelki Hakuna Matata Kids imajo certifikat IKC-UM (inštitut za kontrolo in certifikacijo). IKC-UM določa izvor in kvaliteto sestavin. Da si izdelki prislužijo certifikat, ki jih določa kot organske, morajo biti narejeni iz najboljših naravnih sestavin, brez sintetičnih kemikalij in brez nepotrebnih dodatkov. Takšna kozmetika je najboljša za kožo, saj je v primerjavi s sintetičnimi sestavinami ne naredi odvisne oz. kože ne poleni. To pomeni, da tovrstni izdelki spodbujajo kožo, da deluje sama, da sama proizvaja kolagenska in elastinska vlakna, da preprečuje izgubo vlage in da ustvarja lipide, ki so potrebni za zaščito pred negativnimi zunanjimi dejavniki. -> bit.ly/hakuna-organska-kozmetikaNaravna organska kozmetika dovoli koži, da poskrbi za naravno ravnovesje z naravnimi sestavinami, ki delujejo prijazno, zgolj spodbujajo delovanje kože in ne rušijo ravnovesja oz. je ne obremenjujejo s sintetičnimi primesmi. Tako lahko sebi in svojemu malčku zagotovite svežino in hranila preko popolnoma zdravih in naravnih sestavin.


Kaj pomeni oznaka BIO?

BIO v kozmetiki označuje sestavine, ki ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov, barvil, arom. Prave BIO rastline so pridobljene brez umetnih gnojil in kemijsko sintetičnih pesticidov.


Ali je kozmetika Hakuna Matata Kids primerna za otroke?

Absolutno! Kozmetika Hakuna Matata Kids je bila posebej zasnovana in izdelana prav za otroke, vendar to še ne pomeni, da je ne bi smeli uporabljati tudi odrasli. Kozmetični izdelki vsebuje skrbno izbrane, najbolj nežne in visoko kakovostne sestavine, ki so primerne za otroke in tudi za dojenčke z občutljivo kožo. Naravna organska kozmetika Hakuna Matata Kids je najboljša možna izbira za vašega malčka, saj izdelki temeljijo na kombinaciji izkušenj, ki se zgledujejo po tradicionalnih dejstvih o negi kože, ter sedanjih, naprednejših znanjih. Kozmetični izdelki Hakuna Matata Kids vsebujejo najmanj 99% naravnih sestavin, ki krepijo in pomirijo občutljivo kožo. Vitamini, minerali in razna ostala zelišča pridobljena na povsem naraven način, brez kakršnih koli umetnih dodatkov, bodo lepo poskrbeli za nego celotnega telesa vašega dojenčka ali že malo večjega korenjaka. Vsi ti izdelki imajo tudi IKC-UM certifikat, ki dokazuje in potrjuje avtentičnost organskih in bio sestavin.


Odlična izbira tudi za občutljivo kožo, kožo nagnjeno k alergijam ali intoleranci na kozmetične izdelke, saj ne vsebuje parfumov in konzervansov.


Z ljubeznijo do kože vašega malčka in njegovega zdravja.


-> bit.ly/hakuna-organska-kozmetika

194 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page