top of page

Splošni pogoji poslovanja

1. Uvod

Splošni pogoji poslovanja veljajo za dejavnost in storitve spletne trgovine  in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu kupecov (ZVPot-UPB2). Spletno trgovino  upravlja podjetje Tjaša Felkar s.p., Gorkega ulica 4, 9250 Gornja Radgona (v nadaljevanju "ponudnik"). Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno stran in trgovino hakunamatata-kids.com, torej kupec v spletni trgovini (v nadaljevanju "kupec"). Vsebine so vsi podatki, informacije, gradiva in druge vsebine, objavljene na spletni strani in spletni trgovini hakunamatata-kids.com, kar med drugim vključuje tudi besedila, slike, fotografije, glasbo, video vsebine, programsko opremo, zvočne vsebine, grafiko, blagovne in storitvene znamke ter drugo.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.hakunamatata-kids.com, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Pogoje poslovanja je ponudnik objavil na spletni strani  in so veljavni od 10. Novembra 2017.

Podjetje Tjaša Felkar s.p.,  si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja na spletni strani  kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

2. Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),

e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne strani www.hakunamatata-kids.com ažurira in spreminja pogosto in hitro vendar pa zaradi velikega povpraševanja včasih lahko pride do napake in izdelka ni na zalogi, v tem primeru vas bomo obvestili in vam v primeru predplačila vrnili kupnino. 

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

4. Veljavnost ponudbe, cene in popusti

Cene izdelkov so označene v evrih (EUR) in vključujejo 22% DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo od trenutka, ko jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini  in veljajo do dne objave novega cenika. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

V spletni trgovini  so občasno objavljena gesla, ki prinašajo določene popuste:

•    Popusti so lahko izraženi v procentih, določenih zneskih ali kot brezplačni artikli.

•    Popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na naših spletnih straneh.

•    Popusti se nikoli ne seštevajo, ker so vedno vezani samo na eno naročilo. Enako velja za promocijsko kodo ob prijavi na e-novičke.

Ob naročilu izdelkov v skupni vrednosti do 90 EUR znašajo stroški pakiranja in dostave 3,90 EUR (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila). Ob naročilu izdelkov ob skupni vrednosti nad 90 EUR so stroški pakiranja in dostave brezplačni. Uporabniku bo Pošta Slovenija ali drug dobavitelj pri plačilu po povzetju zaračunal še provizijo po veljavnem ceniku dobavitelja.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svojo elektronsko pošto. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

5. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

• Plačilo po povzetju

 

Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob prevzemu paketa.

Plačilo po povzetju je omogočeno le v primeru, če uporabnik želi, da se mu naročeni izdelek iz našega prodajnega asortimana dostavi na njegov domači naslov v Sloveniji.

V kolikor se odločite za plačilo po povzetju, vam bo pošiljko dostavila kurirska služba med 08. in 16. uro! V kolikor v tem času dostave niste dosegljivi na domačem naslovu oz. na naslovu, ki ste ga pustili za izstavitev računa, lahko ob oddaji naročila navedete drug naslov za dostavo, saj nam je pomembno, da je pošiljka dostavljena na naslov kjer ste dosegljvi oz. je dosegljiv nekdo, ki bi pošiljko lahko prevzel. V kolikor na naslovu za dostavo v času dostave nihče ne bo dosegljiv, kurir pusti obvestilo o pošiljki ter kje jo lahko prevzamete oz. se z njim dogovorite, kdaj naj le-to ponovno poizkusi izročiti. V primeru, da paketa kupec ne prejme v dveh (2) delovnih dneh, mora to kupec sporočiti preko preko elektronske pošte hello@hakunamatata-kids.com.

• Plačilo po predračunu na poslovni račun ponudnika

Uporabnik se lahko odloči za plačilo na naš poslovni račun. Takoj po oddaji naročila bo uporabniku na elektronski naslov poslano obvestilo o povzetku sprejetega naročila skupaj s podatki potrebnimi za nakazilo na naš TRR. Račun prejme plačnik računa in ne prejemnik, če je to druga oseba.

Uporabnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Tjaša Felkar s.p. v roku 2 dni po prejemu predračuna. Plačilo se lahko izvede preko svojega e-bančnega računa (npr. Klik, Bank[@]Net itd.).  V kolikor izvedete plačilo, je vedno dobrodošlo, da nam le-to tudi sporočite.

V kolikor v dveh (2) delovnih dneh ne prejmemo vašega plačila, vam pošljemo po pošti račun za opravljeno storitev. Uporabnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Tjaša Felkar s.p. v roku 8 dni po prejemu računa. V primeru zamude roka plačila si podjetje pridržuje pravico, da zaračunava zakonite zamudne obresti od dneva zapadlosti plačila dalje.

• Plačilo računa na poslovni račun ponudnika

Takoj po oddaji naročila bo uporabniku na e-mail poslano obvestilo o povzetku sprejetega naročila. V roku 5 dni po sprejemu naročila bo uporabnik prejel na svoj naslov račun s položnico in podatki o plačilu. Uporabnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Tjaša Felkar s.p. v roku 8 dni po prejemu računa. V primeru zamude roka plačila si podjetje pridržuje pravico, da zaračunava zakonite zamudne obresti od dneva zapadlosti plačila dalje.

• Plačilo s kreditnimi karticami preko sistema Paypal​

Paypal je način plačila z VISA in Mastercard kreditnimi karticami, ki omogoča 100% varnost za kupca. V kolikor naročite telegram in bi želeli plačati preko storitve PayPal, lahko plačilo izvedete takoj. Plačilo je na našem PayPal računu vidno že v roku nekaj minut. V kolikor vašega plačila na naš PayPal račun ne bomo prejeli v roku nekaj dni, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov,  ali po telefonu na telefonsko številko, ki ste ju pustili ob oddaji naročlila.​

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku s prošnjo na elektronsko pošto ponudnika hello@hakunamatata-kids.com. Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave ga kontaktira preko elektronskega naslova hello@hakunamatata-kids.com.

6. Preklic naročila

Po oddaji naročila kupec v roku ene (1) ure od oddaje prejme potrdilo o naročilu na njegov elektronski naslov. Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku ene (1) ure po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov hello@hakunamatata-kids.com. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom (Tjaša Felkar s.p.) sklenjena.

Ponudnik storitve nudi podporo kupcem vsak delavnik med 8:00 in 16:00 uro preko elektronskega naslova: hello@hakunamatata-kids.com.

7. Dostava izdelkov

Kupljeni izdelki bodo dostavljeni na katerikoli naslov na območju Slovenije. Za dostavo skrbi GLS, Pošta Slovenije ali drug dobavitelj po izbiri ponudnika. Za blago na zalogi je dobavni rok od 1 do 5 delovnih dni, v kolikor pa blago ni na zalogi, je uporabnik o tem obveščen pred zaključkom nakupa, kot tudi o ocenjenem oz. predvidenem roku za dobavo.

8. 100% varen nakup, pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot

Zagotavljamo vam 14 dnevni rok za vračilo kupljenega blaga.

Skladno z določili 43.č. člena Zakona o varstvu kupeca (ZvPot) ima kupec pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od naročila/pogodbe mora biti poslan pisno na naslov Tjaša Felkar s.p., Gorkega ulica 4, 9250 Gornja Radgona ali po elektronski pošti na naslov hello@hakunamatata-kids.com.

Povratna pošiljka vrnjenega blaga na sedež podjetja Tjaša Felkar s.p., Gorkega ulica 4, 9250 Gornja Radgona, mora biti oddana v roku nadaljnjih 14 dni od oddanega sporočila. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Po prejemu nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, skladno z zakonom  nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

9. Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

10. Menjava izdelka

Ob ugotovitvi, da vam velikost nerabljenega izdelka ne ustreza, ga brez težav zamenjamo za ustrezno velikost. V tem primeru stroške pošiljanja krije kupec. Izdelek mora biti tudi v tem primeru nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne.

Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem.

Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Stvarne napake


Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca s katerim je sklenil pogodbo.

 

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

11. Začasna prekinitev izvajanja storitev

Ponudnik lahko začasno prekine oz. odstopi od splošno uporabljenega urnika opravljanja storitev. O omejitvi oziroma prekinitvi opravljanja storitev je ponudnik storitve dolžan obvestiti stranko, ki je telegram že naročila oz. mora obvestilo objaviti na naslovni strani www.hakunamatata-kids.com.

 

V teh primerih kupec ne more uveljavljati odškodnine.

12. Pravila nagradnih iger

Splošne določbe

Organizator nagradne igre je podjetje Tjaša Felkar s.p., Gorkega ulica 4, 9250 Gornja RAdgona (v nadaljevanju "organizator"). Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah (v nadaljevanju "udeleženec").

 

Pravica in pravila sodelovanja v nagradni igri

Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri. Če je dobitnik nagrade mladoletna oseba, morajo starši ali skrbniki podpisati izjavo, da se strinjajo s prejemom nagrade. Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook pridružene posameznemu Profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem Profilu kliknile gumb "Všeč mi je" oziroma "Like", razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.

Nagradno žrebanje in podelitev nagrade

 

• Ob koncu nagradne igre bo med udeležence, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje za sodelovanje, podeljena nagrada na podlagi naključne funkcije računalniškega izbora ali komisije organizatorja. Prireditelj je po želji lahko prisoten.

• Nagrada je opredeljena v razpisu. Nagrade ni mogoče zamenjati za kakršno koli drugo nagrado ali za denar.

• Izžrebanec bo o nagradi obveščen po e-pošti, prevzema pa jo od prireditelja. Nagrajenec je dolžan pisno potrditi prevzem nagrade v roku treh (3) dni in podati podatke, potrebne za prevzem nagrade (ime, priimek, naslov, davčna številka in telefonska številka) na naslov hello@hakunamatata-kids.com. V kolikor se nagrajenec ne javi v roku treh (3) dni, nagrada preide na drugega izžrebanca.

• V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitnik pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

• Sodelujoči v nagradnem žrebanju lahko v času trajanja nagradnega žrebanja prekliče sodelovanje v nagradnem žrebanju, s čimer bodo njegovi osebni podatki izbrisani iz baze osebnih podatkov. Za prekinitev sodelovanja v nagradnem žrebanju mora podati zahtevek na elektronski naslov 

• Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradnega žrebanja bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletni strani www.hakunamatata-kids.com.

Varstvo osebnih podatkov

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

13. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat.

14. Komunikacija

Ponudnik lahko v okviru spletne strani in trgovine omogoča tudi prijavo oz. naročilo na elektronske novice in obvestila. Uporabnik se strinja, da ga ponudnik ob prijavi na elektronske novice in obvestila občasno obvešča o novostih na spletni strani in trgovini hakunamatata-kids.com, o novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbenik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi.  Za prijavo na novice in obvestila je obvezen vnos veljavnega elektronskega naslova. Po prijavi na elektronske novice in obvestila bo uporabnik prejel elektronsko pošto, s katerim mu bo ponudnik potrdil prijavo na elektronske novice in obvestila. Ponudnik bo uporabniku pošiljal novice in obvestila na elektronski naslov v obsegu in vsebini v skladu s svojo presojo. Uporabnik se lahko od prejema novic in obvestil kadarkoli odjavi, s klikom na povezavo vsebovano na dnu prejete novice oz. obvestila. Prejete novice in obvestila so zgolj informativne narave.

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če se uporabnik s tem strinja. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;

• pošiljatelj bo jasno razviden;

• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne, prav tako bo ponudnik jasno določil pogoje udeležbe v njih;

• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

15. Pritožbe in spori

Predvideni rok za reševanje reklamacij je 14 dni, v nasprotnem primeru lahko kupec vloži pritožbo na Agencijo za pošto in elektronske komunikacije RS.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru, da stranka in ponudnik spora ne rešita sporazumno,  je za to pristojno Okrajno sodišče Gornja Radgona.

- elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

16. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

 

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o proizvodih, ki jih napišejo uporabniki spletne strani. Mnenja in ocene proizvoda so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta hakunamatata-kids.com.

Ponudnik si prdržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

17. Pojasnila glede uporabe spletnih piškotkov

Tjaša Felkar s.p., Gorkega ulica 4, 9250 Gornja Radgona. kot upravljavec na svojih spletnih mestih uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se prenesejo na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletnega mesta, običajno vsebujejo:

•    ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,

•    življenjsko dobo piškotka,

•    vrednost (edinstveno številko).

Poznamo več vrst oz. kategorij piškotkov: začasne/trajne; lastne/druge, nujno potrebne za delovanje spletnega mesta/manj nujne, deloma vsiljive, ki izvajajo statistiko/zelo vsiljivi, ki izvajajo statistiko in zbirajo osebne podatke.

 

Vsem kategorijam je skupna časovna omejenost njihovega trajanja.

Piškotki lahko torej izvajajo nekaj pomembnih funkcij, kot je npr.: personalizacija spletnega mesta, izboljšanje uporabniške izkušnje in podobno.

 

Uporabljamo naslednje piškotke:

 

O piškotkih  

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

 

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

 

Zakaj so piškotki potrebni?  

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

 

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

•    za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske

•    za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave

na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene

za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi

•    za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, ...)

 

Onemogočenje piškotkov  

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

 

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

•    Internet Explorer 9

•    Internet Explorer 7 in 8

•    Chrome

•    Firefox

•    Opera (stran v angleškem jeziku)

•    Safari (stran v angleškem jeziku)

18. Pravno obvestilo

Spletno mesto www.hakunamatata-kids.com in objavljene vsebine so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njim. Med avtorska dela sodijo predvsem vsi grafični elementi, slike, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno. Uporabnik navedenih vsebin ne sme spreminjati, kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati ali na kakršenkoli drug način širiti brez izrecnega predhodnega dovoljenja ponudnika. Uporabnik je dolžan v okviru dovoljene uporabe vsebin ohraniti vse označbe avtorskih pravic in drugih pravic industrijske lastnine ter morebitna druga obvestila in opozorila.

 

Blagovne in storitvene znamke ter logotipi (npr. znamka Hakuna Matata kids in logotip Hakuna Matata kids), objavljeni na spletni strani, so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih blagovnih in storitvenih znamk ter logotipov ne sme uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljena ponudnika.

19. Podatki o podjetju

S spletno trgovino  upravlja:

Tjaša Felkar s.p.

Gorkega ulica 4

9250 Gornja Radgona

PE RAdenci

Radgonska cesta 9g

9252 Radenci

ID za DDV: 40993019 ( DDV ne zaračunavamo na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1, saj nismo zavezanci za DDV).

Matična številka: 8534705000

Registerski organ: AJPES izpostava Murska Sobota

Številka vpisa v AJPES: 316-08-01890-2019/4

Poslovni račun odprt pri Banka Sparkasse d.d. : SI56 3400 0101 9458 724

SWIFT/BIC: KSPKSI22XXX

E-mail: hello@hakunamatata-kids.com

 

Želimo vam prijetno nakupovanje. Vaša spletna trgovina Hakuna Matata kids.

20. Postopek nakupa

Nakup v naši spletni trgovini  je enostaven in udoben. Nakup in iskanje sta enostavna, saj lahko s pomočjo iskalnika ali preko podkategorij in filtrov hitro poiščete želeni izdelek.

Ko izberete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite »Dodaj v košarico« in določite količino. Ko vaša košarica vsebuje vse elemente, ki jih želite kupiti, pritisnete na ikono z košarico ali na zavihku pritisnete gumb "poglej v košarico" .

Pri naslednjem koraku, imate omogočene opcije, kjer lahko vnesete tudi kodo za popust (opis kako jih lahko pridobite bo opisan v nadaljevanju)  ali nam pustite dodatna sporočila (npr. če je naslov dostave drugačen kot ste ga vpisali pri osebnih podatkih, če želite koga presenetiti z darilom...)

pri tem koraku nakupa, izberete prav tako način dostave in nadaljnjega nakupa. V kolikor želite vaš nakup zaključiti z plačilom preko kreditne kartice, po povzetju, po predračunu ali z osebnim prevzemom, pritisntete gumb  "NAKUP", v primeru plačila preko PayPal izberete ikonico "Check out with PayPal".

Omogočena so plačila prek kreditnih kartic, po povzetju, po predračunu ,osebni prevzem. ali PayPal.

Hakuna Matata Kids bo sprejeta naročila obravnaval kot nepreklicna. Ob vsakem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila oz. obvestilo, da je naročilo v obdelavi. V primeru napake med nakupom, lahko kupec naročilo popravi, zamenja artikel ali nakup prekliče z obvestilom na naš e-mail naslov: .

 

Koraki procesa nakupa:

 • 1. korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico
  Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb (»Dodaj v košarico«). Izdelki so razvrščeni po kategorijah (npr. po barvi, velikosti, glede na namen uporabe, ipd.), poiščete jih lahko tudi s pomočjo iskalnika. Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na ime izdelka ali sliko. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup.

 • 2. korak – (OPCIJSKO) vpis promocijske kode
  S klikom na košarico, vas preusmeri v košarico. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno odstranite (s klikom na gumb [X]) oziroma spreminjate količino z gumbi +/-.
  V kolikor imate »promocijsko kodo« za popust, jo lahko vpišete v polje »Koda za popust« in si s tem zmanjšate znesek vašega naročila. Promocijske kode je mogoče pridoboti na več načinov. Preko oglaševalskih akcij na Facebok in Instagram profilu Hakuna Matata Kids.

 • 3. korak– izbira plačilnega načina in dostave (registracija, vnos naslova za plačilo in dostavo)
  Vnos svojh podatkov potrdite s klikom na gumb »Continue« - nadaljuj.

 • 4. korak - izberete način dostave (po pošti ali osebni prevzem).

 • 5.korak - pri naslednjem koraku izberete način plačila:

 • plačilo z karico

 • PAyPal

 • gotovina (samo pri osebnem prevzemu in plačilu po povzetju.

    V kolikor želite plačilo po predračunu ali želite, da pošljemo račun za plačilo in izbrane izdelke na različne naslove, nas to obvestite na e-mail naslov: hello@hakunamatata-kids.com

 • V tem primeru bo račun poslan naročniku, izdelki pa naslovniku. Vedite le, da če pošiljate paket na drugačen naslov, kot je naročnikov, plačilo blaga po povzetju ni mogoče. Na tej fazi vam ostane samo še izbira med ponujenimi kartičnimi načini plačila

 • 6. korak – plačilo (preverba naročila, izbira plačilnega načina in potrditev oz. zaključek nakupa), pritisnite na gumb "Place order" - naročiti


Preden kliknete na gumb za zaključek nakupovanja »Place order - naročiti«, še enkrat preverite, če je znesek naročenih izdelkov pravilen. Preverite tudi naslov dostave. 
Potrdilo o uspešno oddanem naročilu in zahvalo boste prejeli na vaš e-naslov.

21.Odstop od nakupa in vračilo blaga

Kupec lahko, v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, v14 dneh po prejemu blaga, ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila, in sicer na e-naslov>: .

 

Kupec ima pravico, da v 14 dneh, od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo o odstopu od naročila pravočasno, če je poslano v pisni obliki v roku 14 dni od prejema blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (pošiljanje po pošti). Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga.

 

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.
Podjetje vrne prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Ob vračilu artiklov je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa.
Obrazec za vračilo blaga vam posredujemo na vaš e-naslov, iz katerega nam boste sporočili vaš odstop od pogodbe oz. nakupa.

NASLOV ZA VRAČILO BLAGA:

Hakuna Matata Kids

Tjaša Felkar s.p.

Gorkega ulica 4

9250 Gornja Radgona

22. Reševanje pritožb in sporov: 

Podjetje Hakuna Matata Kids se bo trudilo vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštovalo zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudila doseči dogovor.

Uporabnikom je na voljo več načinov kontaktiranja:

 • pisno na naslov :

 • Hakuna Matata Kids, Tjaša Felkar s.p. - Gorkega ulica 4, 9250 Gornja Radgona)

 • pisno na elektronski naslov hello@hakunamatata-kids.com

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno sodišče v Murski Soboti

 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Hakuna Matata Kids, Tjaša Felkar s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in Hakuna Matata Kids - Tjaša Felkar s.p.

PREVOD BESED, KI SE POJAVIJO V POSTOPKU NAKUPA V ANGLEŠKEM JEZIKU:

 

Shipping Details -  Podrobnosti pošiljanja

Email for order confirmation - E-poštno sporočilo za potrditev naročila

First Name - Ime

Last Name - Priimek

Company Name – Ime podjetja

Address - Naslov

City - Mesto

Country - Država

Region - Regija

Postal Code – Poštna Številka

Phone – telefonska številka

Continue - nadaljuj

Delivery Method – način dostave

Payment – plačilo

Your payment and personal details are encrypted and secure. - Vaša plačila in osebni podatki so šifrirani in varni.

Card Number – številka kartice

Expiration date – datum veljavnosti kartice

Security Code – varnostna koda

Card Holder Name – ime imetnika kartice

Billding Address – Naslov, ki bo na računu

Same as shipping Address – enak kot naslov za pošiljanje

Review & Place Order – pregled in oddaja naročila

Please review the order details above, and when you're ready, click Place Order. – Preglejte zgornje podrobnosti naročila in ko boste pripravljeni oddajte naročilo.

I agree to the Terms & Conditions,Privacy PolicyandReturn Policy – strinjam se z pogoji in določili, politiko zasebnosti i vračanjem.

Sign me up to the email list – prijavite se na seznam e-poštnih sporočil

Place order – oddaj naročilo

.

Obrazec za vračilo blaga

Vračilo kupnine se vrne z bančnim nakazilom na posredovano številko bančnega računa

Obrazec je uspešno poslan.

bottom of page